Podpora Bizjak Mlakarjevi

Erjavec: Razhajanja so prevelika

M.K./STA
18. 4. 2016, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Karel Erjavec je zatrdil, da odnos med Cerarjem in Bizjak Mlakarjevo, ki je očitno izgubila zaupanje predsednika vlade, nima povezave z njim in stranko DeSUS.

STA
Erjavec ne bo branil ministrice, pa čeprav je iz kvote DeSUS.

Prvak DeSUS Karl Erjavec je pojasnil, da je ministrico za kulturo iz vrst DeSUS Julijano Bizjak Mlakar podpiral ves čas od njene kandidature za to funkcijo. "V tej zadevi pa gre za relacijo med Cerarjem in ministrico. Skušal sem pomagati, a nisem uspel, razhajanja med njima so očitno prevelika," je navedel Erjavec.

Kaplja čez rob pri Cerarjevem zaupanju v ministrico, ki naj bi jo danes pozval k odstopu, je bilo njeno kljubovanje sklepom vlade v zvezi z idrijskim rudnikom.

Tudi stranka DeSUS je Bizjak Mlakarjevo pozvala, da je treba sklepe vlade spoštovati, Erjavec jo je posvaril, da ne misli braniti nečesa, kar ni v skladu z vladno politiko. Za zdaj sicer ostaja odprto vprašanje, ali bo DeSUS ministrico v primeru glasovanja v DZ o njeni razrešitvi podprl ali ne. Danes pred sejo DZ so se v poslanski skupini sestali ministri DeSUS. Srečanja se je udeležila tudi Bizjak Mlakarjeva.

Poslanci DeSUS se po srečanju z ministrico za kulturo Julijano Bizjak Mlakar še niso izrekli o tem, ali bodo ministrico iz vrst njihove stranke ob morebitnem glasovanju o razrešitvi podprli. Po besedah vodje poslanske skupina Franca Jurše je o tem še prezgodaj govoriti.

Kot je po sestanku poslanske skupine z ministri iz vrst DeSUS v izjavi medijem dejal Jurša, jim je Bizjak Mlakarjeva predstavila svoje videnje, predvsem glede problematike reševanja idrijskega rudnika. Poslanci so po njegovih besedah ugotavljali, da se ministrica trudi in dela. Odnosi, ki so se v zadnjem obdobju vzpostavili med predsednikom vlade in ministrico, pa so vprašanja, ki jih mora razrešiti predsednik vlade.

Ali bodo poslanci DeSUS ministrico iz vrst njihove stranke podprli, je po njegovih besedah še prezgodaj govoriti. V nadaljevanju morajo namreč najprej slišati predsednika vlade, prav tako se bodo še pogovarjali z Bizjak Mlakarjevo.