Slovenija

Nepravilnosti v poslovanju zavoda Hrastovec

uk
1. 4. 2016, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V socialnovarstvenem zavodu Hrastovec v odzivu na ugotovljene nepravilnosti v poslovanju v letih 2013 in 2014 pojasnjujejo, da so večino že odpravili.

STA
Zavod Hrastovec

"Prav gotovo pa bo zavod upošteval vse ugotovitve in priporočila računskega sodišča in v določenem roku pripravil odzivno poročilo," je pojasnila direktorica zavoda Andreja Raduha. "Treba je poudariti, da se je preverjalo poslovanje dveh let, v tem času pa je v zavodu stalno bivalo okoli 670 stanovalcev, za katere je treba neprekinjeno in nemoteno izvajati storitve," je dodala.

Urad republike Slovenije
Direktorica zavoda Andreja Raduha je povedala, da zavod je v celotnem obdobju poteka revizije dobro sodeloval z revizorji.

Mnenje s pridržkom

Računsko sodišče je poslovanju zavoda Hrastovec v letih 2013 in 2014 izreklo mnenje s pridržkom. Revizorje je zmotilo, da je Zavod 13 javnim uslužbencem izplačal 1500 evrov preveč odpravnine ob upokojitvi. Raduha pojasnjuje, da so spregledali dejstvo, da če odpravnina presega določen znesek, se razlika šteje v osnovo za plačilo prispevkov. »Delavcu smo nakazali razliko, za katero nismo plačali prispevkov. Med revizijo smo to napako odpravili,« je pojasnila. Računsko sodišče je v revizijskem poročilu navedlo tudi, da zavod Hrastovec ni vodil evidenc o opravljenem delu po podjemnih pogodbah. Izvajalcem pa je obračunaval in izplačeval pavšalne zneske ter pri tem trem javnim uslužbencem po podjemnih pogodbah izplačal nekaj manj kot 13 tisoč evrov.