Slovenija

"V Planici bo vsa slovenska smetana"

D. B.
17. 3. 2016, 10.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Planici konec tedna pričakujejo vso slovensko smetano in okoli 100 tisoč obiskovalcev. Danes je na uradnem treningu Peter Prevc že poskrbel za navdušenje obiskovalcev, saj je zmagovalec svetovnega pokala, novoletne turneje in svetovni prvak v poletih pristal pri 238 m.

Twitter
Borut Pahor danes tako navija za naše skakalce v Planici.

"V Planico bo prišla vsa Slovenija – od predsednika vlade do predsednika države, prišli bodo vsi ministri, vodje poslanskih skupin, tu bo vsa slovenska smetana," je o obiskovalcih, ki bodo spremljali tekme v smučarskih poletih povedal Tomi Trbovc iz ekipe, ki organizira letošnjo prireditev v Planici. Na vprašanje, kaj bo poleg poletov še popestrilo dogajanje v dolini pod Poncami in kaj lahko pričakujemo, pa odgovarja: "Edine znane osebnosti v Planici bodo skakalci."

Vremenska napoved

Jutri bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, v alpskih dolinah do -5, najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17 stopinj Celzija. V soboto in nedeljo bo povečini sončno in toplo.

Pester glasbeni program in podelitev kristalnega globusa

Seveda so organizatorji poleg poletov poskrbeli tudi za pester glasbeni program. Danes bodo tako na odru nastopili glasbeniki Trkaj, DJ Nipke, Erik Astrid in DJ Dey. Jutri se bodo obskovalci lahko zabavali ob zasedbi Happy Ol' McWeasel, konec tedna pa s štajersko zasedbo MI2.

Eden od vrhuncev bo v dolini pod Poncami zagotovo tudi podelitev velikega kristalnega globusa našemu orlu Petru Prevcu za skupno zmago v svetovnem pokalu, ki bo v nedeljo, po koncu zadnje nedeljske tekme.

Prevc danes najdaljši na uradnem treningu

Peter Prevc je bil sicer danes najdaljši na planiškem uradnem treningu pred prvo posamično tekmo za svetovni pokal v smučarskih skokih. Zmagovalec svetovnega pokala, novoletne turneje in svetovni prvak v poletih je pristal pri 238 m. Prva serija današnje prve od štirih tekem v Planici se je začela ob 10. uri in bo hkrati veljala kot kvalifikacije za petkovo drugo posamično tekmo.