Slovenija

Dobri dve tretjini razpisanih mest za učitelje in vzgojitelje je ostalo neizkoriščenih

STA
7. 3. 2016, 16.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na razpis Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016, ki se je zaključil danes, je bilo prijavljenih 107 kandidatov, so pojasnili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Razpisanih je bilo sicer 319 mest za zaposlitev učiteljev oz. vzgojiteljev začetnikov v šolah in vrtcih

STA
Učiteljem bi bila lahko nadomeščanja prvič izplačana s februarsko plačo.

Podoben razpis je ministrstvo objavilo že novembra lani, a se je prijavilo še manj, le sedem kandidatov.

Na razpis, ki ga delno financirata EU ter ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, so se lahko prijavili pripravniki, stari do vključno 29 let. Z razpisom želijo učiteljem, svetovalnim delavcem in vzgojiteljem začetnikom omogočiti načrtovano, organizirano in strokovno vodeno praktično usposabljanje za samostojno vzgojno-izobraževalno delo v šoli oziroma vrtcu.

Izbrane bodo zaposlili za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, glasbenih šolah, dijaških domovih ter šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Gre za zavode, ki izvajajo javnoveljavne programe oziroma programe s pridobljeno javno veljavnostjo, za katere so vpisani v razvid izvajalcev teh programov.