Slovenija

Boljša oskrba s pitno vodo

Petra Rupnik
25. 2. 2016, 22.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V okviru projekta Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 2. sklop so danes v prostorih Občine Logatec z izvajalci gradbenih del in nadzora podpisali pogodbe za izvedbo del na območju občin Logatec in Postojna.

STA
Igor Marentič, župan občine Postojna

Občina Logatec skupaj z Občino Postojna sodeluje v infrastrukturnem projektu, v katerem bodo še s tremi občinami (Log-Dragomer, Brezovica in Škofljica) zagotovili ustrezno infrastrukturo za oskrbo s pitno vodo, zmanjšali izpostavljenost prebivalcev oporečni pitni vodi in izboljšali javno oskrbo s pitno vodo. Vrednost celotnega projekta je dobrih devet milijonov evrov, od tega bo več kot šest milijonov prispeval kohezijski sklad EU. Projekt v Logatcu in Postojni obsega okoli 3,6 milijona evrov. Iz državne blagajne bo za projekt pritekel dober milijon evrov, preostali del stroškov pa bodo pokrile občine, so sporočili z Občine Logatec.

PODPIS POGODBE

Župana občine Logatec Berto Menard in občine Postojna Igor Marentič (na fotografiji) sta včeraj podpisala pogodbi s podjetjem, ki bo izvajalo gradbena dela na območju obeh občin. »Z izvedbo projekta bomo občanom zagotovili varnejšo in boljšo oskrbo s pitno vodo. Rešili bomo problematiko občasnega pomanjkanja vode, predvsem v konicah, in uredili tlačne razmere v vodovodnem omrežju,« je ob tem poudaril Menard. Marentič pa je dodal, da gre za pomembno sodelovanje obeh občin, s katerim bodo zagotovili rezervni vodni vir za oskrbo naselij Laze, Jakovica in Planina. Na območju občine Logatec bo potekala novogradnja 11.580 metrov cevovodov, vodohrana Sekirica in rekonstrukcija zajetja Zajele. Občina Postojna sodeluje v projektu kot sofinancerka gradnje povezovalnega vodovoda Laze–Postojna–Pivka. Na območju občine Postojna bo potekala gradnja cevovoda v dolžini 1445 metrov.