Slovenija

Krka lahko poplavi v širšem obsegu

M.M.
16. 2. 2016, 18.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Deževje je že povzročilo nekaj težav in zalilo nekaj kletnih prostorov, tudi na območju sevniške občine. Po podatkih Arsa se še naprej razliva Krka in drugi potoki na območju regije, za promet sta zaradi poplav zaprti cesti Kostanjevica na Krki–Zameško ter Gorenji Leskovec-Kališovec.

BDG
Partnerja projekta sta novomeška kolesarska mreža ter Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine.

Krka bo danes in jutri še postopoma naraščala in lahko poplavi tudi v širšem obsegu, opozarjajo vremenoslovci. Kot še opozarjajo na Arsu, bo lahko do jutri zjutraj ponekod na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem zapadlo okoli četrt metra snega, v visokogorju pa se bo povečala nevarnost snežnih plazov.

Reka Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območjih vsakoletnih poplav. Obseg poplavljenih površin se bo danes in jutri predvidoma ohranjal.

V manjšem obsegu se razlivata tudi reki Dravinja in Sotla. Pretok Dravinje je v spodnjem toku že ustaljen, reka Sotla pa bo tekom dneva še postopno naraščala. Danes popoldan in v noči na sredo lahko narastejo tudi druge reke in vodotoki v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji ter se pri tem razlijejo na izpostavljenih območjih.

Jutri dopoldne bodo padavine postopno ponehale, veter se bo polegel. Sredi dneva in popoldne bo v vzhodnih krajih deloma jasno, drugod bo še oblačno. Snežilo bo le na Gorenjskem, drugod po nižinah pa večinoma deževalo.

V četrtek se bo od zahoda postopno jasnilo, le na vzhodu bo še več oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in povečini suho vreme.