Slovenija

S pohodom so se spomnili Nejca Mesariča, umrlega pri odpravljanju posledic žleda

STA
6. 2. 2016, 20.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Elektro Maribor je danes pripravil 2. Nejčev spominski pohod do Treh kraljev, na katerem je udeležence nagovorila ministrica za obrambo Andreja Katič. Pohod pri elektru pripravljajo v spomin na pogum in požrtvovalnost mladega sodelavca Nejca Mesariča, ki je leta 2014 izgubil življenje pri odpravljanju posledic žleda.

Facebook
Nejc Mesarič

Ministrica je v svojem nagovoru poudarila, da je prav, da se ob spominu na nesrečno preminulega Mesariča še bolj zavemo, "da dobrine, ki nam omogočajo sodobno in kakovostno življenje, niso samoumevne - da za tem, da imamo elektriko, za tem, da imamo gasilsko javno službo, in za tem, da se počutimo varne, stojijo ljudje". Po ministričinih besedah slednji pogosto žrtvujejo svoj prosti čas, da nam pomagajo, ko smo v stiski, pri tem pa velikokrat zanemarjajo tudi svoje lastne potrebe.

Ministrica je spomnila na požrtvovalnost Mesariča, "ko se je s svojimi sodelavci po najboljših močeh prizadevno trudil, da bi čim prej vzpostavili elektroomrežje in tako ljudem omogočili, da živijo tako kot pred žledno ujmo".

Zahvalila se je tudi slovenskim prostovoljcem in zaposlenim v službah javnega pomena, da so ob naravnih ali drugih nesrečah pripravljeni nesebično priskočiti na pomoč.