Črna kronika

VIDEO: Škandal: »Vse kar je pokvarjeno se zmelje v hrenovke, salame…«

M.J.
6. 2. 2016, 16.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mihajlo Čepi, bivši uslužbenec srbske mesne industrije Matijević je objavil videoposnetke, ki prikazujejo, kako se za hrenovke in druge predelane mesnine porabi pokvarjeno meso.

YouTube

Bivši uslužbenec srbske mesne industrije Matijević, Mihajlo Čepi, je na družbenih omrežjih objavil posnetke iz mesno-predelovalnega obrata. Na teh je moč videti, da njegov bivši delodajalec za hrenovke in ostale predelane mesnine uporablja pokvarjeno meso.

»Vse, kar se je vrnilo s pretečenim rokom, vse kar smrdi ali se ni prodalo. Vse to se zamrzne in v hladilnih komorah čaka na nadaljnjo predelavo. Doda se še česen in sol, da se ne bi meso še bolj pokvarilo. Če pa je meso že pokvarjeno, se ga opere s kislino in se uporabi barvilo za meso. To meso se nato dodaja v salame in dimljene mesnine in to kljub temu, da je to v Srbiji prepovedano. Barvilo se skrije, ko pride inšpekcija,« je za nek srbski portal dejal Čepi.

Obenem pa je tudi dodal, da se enake stvari dogajajo tudi pri drugih srbskih mesnih gigantih kot so Neoplanta, Carnex in Zlatiborac. Mihajlove posnetke je že prevzelo tožilstvo za organizirani kriminal.