Slovenija

Slovenska zmaga za boljši svet

Gabrijel Toplak
9. 12. 2015, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na eni največjih tehnoloških konferenc so žirijo med 76 ekipami prepričali z aplikacijo oziroma rešitvijo FreeMe za pomoč žrtvam trgovine z belim blagom.

arhiv Ekipe Start-up Drugi vid
Ekipa start-upa Drugi vid oziroma EqualEyes je tudi članica mariborskega univerzitetnega inkubatorja Tovarna podjemov.

Ekipa slovensko angleškega start-upa Drugi vid oziroma EqualEyes, ki je tudi član mariborskega univerzitetnega inkubatorja Tovarna podjemov, je v ponedeljek ponovno zmagala na 24-urnem programerskem maratonu. Konec oktobra so z zabavno aplikacijo za Googlove pametne ure slavili na Droidcon Hackathonu, tokrat pa so na eni največjih tehnoloških konferenc TechCrunch Disrupt London 2015 žirijo med 76 ekipami z vsega sveta prepričali z aplikacijo oziroma rešitvijo FreeMe za pomoč žrtvam trgovine z belim blagom.

Aplikacijo želijo dati na voljo organizacijam in tudi vladam. Luka Topolovec, direktor start-upa Drugi vid: "Gre za naš prispevek k boljšemu svetu v času aktualnih kriz."

V JAVNO DOBRO

»Ideja je izšla iz razmišljanja o tem, kakšen je lahko naš prispevek k boljšemu svetu v času aktualnih kriz, kot sta begunski val in vojna v Siriji. Aplikacijo želimo dati na voljo vsem organizacijam in tudi vladam, ki skušajo reševati problem trgovine z ljudmi, in jim pri tem nuditi vso potrebno tehnično podporo,« je dejal Luka Topolovec, direktor start-upa Drugi vid, ki v Londonu deluje pod imenom EqualEyes Solutions.