Slovenija

Projekt Gorki se zaključuje

P.Š.
2. 11. 2015, 20.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V Mestni občini Kranj se počasi zaključuje največji projekt – projekt Gorki. V tem času se številna gospodinjstva priključujejo na novo kanalizacijsko omrežje. Kot kaže, pa bo tudi centralna čistilna naprava posodobljena in rekonstruirana do roka.

P.Š.
Kot kaže, bo tudi Centralna čistilna naprava Kranj posodobljena in rekonstruirana do roka.

Na nadgradnji centralne čistilne naprave je bil uspešno opravljen tehnični pregled in objekt je pripravljen za začetek poskusnega obratovanja. Kot je povedala vodja projektne pisarne Tanja Hrovat, so od skupno 12 enot projekta Gorki do zdaj pridobili tri uporabna dovoljenja, opravili deset tehničnih pregledov in oddali dve vlogi za pridobitev uporabnega dovoljenja. Za preostali enoti pripravljajo dokumentacijo za pridobitev uporabnih dovoljenj.

DRUGA FAZA

Dela so zaključena na vseh aglomeracijah, na centralni čistilni napravi je opravljenih 82 odstotkov vseh del. Konec septembra je bila nakazana odškodnina za porušeni most na Hujah v višini 70.260 evrov. Do zdaj so izdali že okrog dva tisoč odločb za plačilo komunalnega prispevka, izdati jih morajo še približno 350. Vedno večja je tudi intenziteta priključenosti uporabnikov. Povprečno se jih na dan priključi 50. Je pa Mestna občina Kranj podpisala tudi pogodbo o sofinanciranju elektroinštalacijskih in rušitvenih del, ki prinaša dodatna nepovratna sredstva v višini 2,8 milijona evrov. Druga faza projekta Gorki za območji Mlaka in Britof - Predoslje je bila v tem času uvrščena med prednostne projekte za finančno podporo v obdobju 2014–2020.