Slovenija

Migranta sta se stepla, policisti so ju hitro umirili

G.G.
30. 10. 2015, 19.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nekateri migranti postanejo nemirni, ko čakajo na prestop meje. Takšna sta bila danes migranta, ki sta se sprla in stepla v nastanitvenem centru v Šentilju.

Reuters
Gneča na Šentilju leta 2015.

Posredovati so morali policisti in hitro umirili nestrpna petelina. Zoper migranta je bil nato uveden prekrškovani postopek.

Do večera so sicer v nastanitveni center v Šentilju sprejeli 2949 migrantov, ki so jih z vlaki in avtobusi pripeljali iz različnih sprejemnih centrov v Sloveniji. Nastanitveni center je zapustilo 4046 migrantov. Ob 18.30 uri je bilo v nastanitvenem centru v Šentilju 1638 migrantov.

Reuters
Nekateri so neučakani.

Nemčija vstopanje beguncev iz Avstrije omejila na pet prehodov

Begunci bodo po novem iz Avstrije na nemško Bavarsko vstopali le še prek petih prehodih, so danes sporočili na nemškem notranjem ministrstvu. Državi sta o tem dosegli dogovor, namen ukrepa pa je boljši nadzor nad begunskim valom.

Na petih vstopnih točkah - zaenkrat ni jasno, za katere prehode gre - naj bi sedaj vzpostavili t.i. mesta za prevzem in nadzor. "Želimo doseči urejen postopek in to čez cel dan," je dejala tiskovna predstavnica ministrstva. Kot je dodala, bo ukrep začel veljati nemudoma.

Medijskih poročil, da naj bi na izbranih prehodih lahko na uro v državo vstopilo 50 beguncev, ni potrdila. Kot je dejala, se ni mogoče dogovoriti o številkah, saj se ne ve, koliko beguncev bo sploh prišlo do meje.

Med Berlinom in Dunajem je sicer ta teden padlo kar nekaj težkih besed glede ravnanja v begunski krizi. Nemške oblasti so avstrijske obtožile, da begunce pošiljajo na mejo brez predhodnih najav. Pomanjkanje usklajevanja naj bi prispevalo k temu, da so oblasti še komaj poskrbele za nove prišleke, so bili kritični na Bavarskem.