Slovenija

Palomino pojasnilo v zvezi s cenami higienskih robčkov Paloma Classic

nn
2. 10. 2015, 18.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pri Palomi pojasnjujejo, zakaj je možno, da prihaja v določenem obdobju in pri določenih izdelkih v različnih trgovinah in na različnih trgih do razlike v ceni.

facebook

Po objavi članka o različnih cenah higienskih robčkov Paloma Classic, so se odzvali v podjetju Paloma in razložili, zakaj prihaja do razlike v ceni.

"V zvezi z objavo na družabnem omrežju Facebook o različnih cenah izdelkov higienskih robčkov Paloma Classic na slovenskem trgu in na trgu Velike Britanije, pošiljamo pojasnilo, s katerim želimo naše uporabnike informirati, zakaj je možno, da prihaja v določenem obdobju in pri določenih izdelkih v različnih trgovinah in na različnih trgih do razlike v ceni.

Paloma svoje izdelke z lastnim prodajnim oddelkom na slovenskem trgu in s pomočjo distributerjev na drugih trgih prodaja izdelke na 12-tih strateških trgih, in sicer v regiji Adriatik, Srednji in Vzhodni Evropi ter v Avstriji, Nemčiji in Veliki Britaniji. Prodajna cena se oblikuje na posameznem trgu in je odvisna od več vidikov. Po eni strani se oblikuje glede na to, kako dobro kupci poznajo blagovno znamko, kakšna je konkurenca ter kakšne so kategorije izdelkov, ki že obstajajo na posameznem trgu. Na močno konkurenčen in razvit trg Velike Britanije komaj prodiramo z določenimi kategorijami naših izdelkov. Na ceno pri tem vpliva tudi vrsta trgovine, v katerem se izdelek prodaja. Primer so diskontne trgovine, ki imajo v celoti nižje pozicionirane cene kot običajna maloprodajna mreža. Povprečne marže so na trgih zahodne Evrope nižje kot v regiji Adriatik, prav tako so cene odvisne od akcij in količin izdelkov, ki jih naši partnerji, nabavljajo.

Konkreten primer higienskih robčkov Paloma Classic, ki jih je, predvidevamo, objavila ena od naših uporabnic, je v Sloveniji posnet v trgovini normalne maloprodaje, v Veliki Britaniji pa v diskontni trgovini. V Sloveniji, kjer imamo lasten prodajni oddelek, ponujamo redne in akcijske cene, ki so primerljive ceni v Veliki Britaniji in se gibljejo med 0,79 in 0,89 evra. V diskontni trgovini v Veliki Britaniji podobnih akcij nimajo, prav tako pa si tam svoje mesto šele pridobivamo med vrstami domačih proizvajalcev, ki so prepoznani v očeh britanskih kupcev."