Slovenija

Slovensko društvo hospic hišo na Hradeckega cesti izročilo ljubljanski občini

STA
1. 10. 2015, 14.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Slovensko društvo hospic je izpraznilo hišo na Hradeckega cesti in v sredo ključe izročilo Mestni občini Ljubljana (Mol), je povedala predsednica društva Renata J. Roban. Kot je poudarila, si želijo, da bi njihovi nasledniki dobro delali, v društvu pa bodo iskali svojo pot naprej, "da bi ohranili seme svojega 20-letnega delovanja".

Foto Tomek

Robanova je pojasnila, da so v društvu iz hiše odnesli nekaj opreme, večino pohištva, tudi postelje, pa so pustili.

Predstavniki Slovenskega društva hospic so si ogledali tudi nekaj novih lokacij, med drugim na Primorskem, v okolici Ljubljane ter Štajerski in Savinjski regiji. Kot je pojasnila predsednica društva, bodo zdaj počakali na razpis ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za izvajanje koncesije, nato pa bodo ocenili, kaj je za njih najbolj ugodno.

Na Gosposvetski ulici v Ljubljani medtem še vedno deluje uprava društva na nacionalni ravni, po Sloveniji imajo sicer enajst odborov.

Javni stanovanjski sklad Mola je najemno pogodbo društvu odpovedal julija, v prostorih pa bo zdaj najverjetneje deloval zavod Ljubhospic. Zeleno luč k ustanovitvi slednjega so ljubljanski mestni svetniki dali v začetku julija, zavod za opravljanje paliativne oskrbe pa je ustanovila Lekarna Ljubljana. Ljubhospic je tudi že vpisan v sodni register, k sodelovanju pa preko razpisa vabijo zdravnike in druge sodelavce.