Slovenija

Pomurski policisti selektivno nadzirajo promet na meji z Madžarsko

mv
17. 9. 2015, 15.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pomurski policisti od polnoči izvajajo začasni nadzor na meji z Madžarsko. Udeležence v cestnem prometu kontrolirajo predvsem v vozilih, ki bi lahko bila sumljiva in v katerih bi se lahko prevažali prebežniki. Kje vse so kontrole, policija ne razkriva, sicer pa te niso stalne.

Arhiv Svet24

Očitno pa so občasno na vseh sedmih nekdanjih mejnih prehodih z Madžarsko, poostreni nadzor zlasti kombiniranih vozil je mogoče opaziti tudi v notranjosti Pomurja, okrepljen je tudi na zeleni meji.

Kako poteka nadzor, so policisti medijem predstavili pri Dolgi vasi, v Pincah in ob avtocesti, ki pelje iz Madžarske pri Pincah. Na slednji je ves promet preusmerjen na prvo počivališče za državno mejo, kot je na tem mestu povedal vodja oddelka za državno mejo in tujce v sektorju uniformirane policije na Policijski upravi Murska Sobota Drago Petek, pa do 14. ure posebnosti niso zaznali.

Po neuradnih podatkih so pomurski policisti od polnoči prijeli enega begunca, ki je v postopku.

Uradnih pojasnil, kje bodo nameščeni begunci, še vedno ni, v Lendavi naj bile možnosti za to v nekdanjem obratu Mure, pri Integralu in spidvejskem stadionu.