Slovenija

Nevarna šolska pot v Izoli

M.K.
17. 9. 2015, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zaskrbljeni občani Izole opozarjajo na nedokončan povezovalni pločnik na Prešernovi cesti od Elte do avtobusne postaje pri osnovni šoli Vojke Šmuc. Pločnik je prekinjen že desetletje in osnovnošolski otroci morajo opraviti ta del poti po glavni cesti.

mk

Otroci, ki obiskujejo Osnovno šolo Vojke Šmuc Izola, so na vsakdanji šolski poti izpostavljeni veliki nevarnosti, saj morajo del poti v šolo opraviti kar po glavni cesti. Starši šolarjev so upravičeno zaskrbljeni: »Pločnik od osnovne šole Vojke Šmuc do Elte je prekinjen in otroci morajo ta del poti opraviti po prometni cesti,« razlaga ena izmed mamic.

OBLJUBE ŽUPANA JE PREHITELO NOVO ŠOLSKO LETO

Župan Občine Izola Igor Kolenc je junija 2014, v času pred volitvami, na lokalnem radiu povedal, da so na zadnji občinski seji razglasili tisti del zemljišča za javno dobro, kar jim omogoča izvedbo del, in upajo, da bo pločnik narejen do poletja. Jesen je pred vrati in šolarji so že davno sedli v šolske klopi, vendar obljubljenega pločnika še vedno ni.

Izolski župan Igor Kolenc je obljubljal, da bo pločnik narejen do konca poletja. 

TEŽAVE Z UPORABNIKOM OBČINSKEGA ZEMLJIŠČA

Na Občini Izola na očitke o neizpolnjenih obljubah odgovarjajo: »Težave smo imeli z uporabnikom občinskega zemljišča na Prešernovi cesti, preko katerega poteka trasa novega pločnika.« Potrebna dovoljenja za gradnjo pločnika naj bi sicer že pridobili. »To investicijo imamo predvideno v proračunu in ocenjujemo, da jo bomo lahko izvedli do konca letošnjega leta,« obljubljajo na občini. Do takrat pa mimoidoči nemočno opazujejo otroke, ki skakljajo po glavni cesti, in upajo, da bodo kmalu zagledali gradbena dela, ki bi najmlajšim zagotovila varno pot v šolo.