Slovenija

Klemenčič s črnogorskim kolegom tudi o boju proti korupciji

STA/J.P.
4. 9. 2015, 10.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pravosodni minister Goran Klemenčič se je danes sestal s črnogorskim kolegom Zoranom Pažinom. Ministra sta se pogovarjala predvsem o izmenjavi izkušenj na področjih ustavnega prava, boja proti korupciji in zasega nezakonitega premoženja. Pomembna tema je bilo tudi približevanje Črne gore EU, sta povedala na novinarski konferenci.

STA

Klemenčič je poudaril, da je bilo govora tudi o pomoči Slovenije pri črnogorskem približevanju EU. "Črna gora je na tej poti zelo uspešna. Pred kratkim je odprla 23. in 24. poglavje, ki se dotikata prav pravosodnega sistema. Tako kot v preteklosti smo tudi sedaj obljubil podporo in pomoč pri izmenjavi izkušenj na tem področju," je povedal Klemenčič. Ob tem je poudaril, da je sodelovanje slovenskih in črnogorskih strokovnjakov na področju pravosodja zelo močno.

Gre za prvo uradno dvostransko srečanje pravosodnih ministrov Črne gore in Slovenije.

Pažin je potrdil, da so slovenski strokovnjaki močno vključeni v reformne procese Črne gore, predvsem na področju pravosodja, ter v izpolnjevanje obvez iz evroatlantske agende Črne gore. Minister je ob tem poudaril, da še vedno obstaja veliko prostora za poglobitev sodelovanja na področju tako kazenskega kot civilnega prava, med ustavnima sodiščema obeh držav, boju proti korupciji in organiziranemu kriminalu, ki da je globalni problem in kot tak ne pozna meja.