Slovenija

Pomagajmo koroškima mucama

R.T.
1. 9. 2015, 19.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V Slovenj Gradcu je društvo proti mučenju živali našlo muci s hudo poškodbo zadnje tačke. Stroški operacije so okrog 800 evrov in so velik zalogaj. Zdaj prosijo za podporo.

Društvo proti mučenju živali Koroške
Podatki za donacije
DPMŽ Koroške Prežihova ulica 24 2390 Ravna na Koroškem pripis: DVE TAČKI TRR: SI56 – 02470 – 0016671514

V Društvu proti mučenju živali Koroške je vedno pestro. Problematika zavrženih mačk je tudi na tem predelu pereča. Te dni so v Slovenj Gradcu našli dve muci s hudo poškodbo – zlomom zadnje tačke.

OBA MAČKA Z ZLOMLJENO STEGNENICO

Prvi, oranžno-bele barve, je bil najden na Partizanski ulici, kjer se je potikal okoli blokov, dokler ga ni opazil prijazen gospod in je o tem obvestil društvo. »Muca je po vsej verjetnosti za tačko zagrabil pes, saj so bile vidne sledi ugriza. Stegnenica je bila zdrobljena,« nam je povedala Dajana Vodnjov iz društva. Druga muca, ki ima sivo dlako, je bila najdena v Mislinjski Dobravi. »Hud zlom stegnenice je posledica udarca avtomobila. Imela je srečo, da so jo našli prijazni ljudje, ki ji bodo nudili dom, poimenovali so jo Luna,« je razložila Dajana. Obe muci sta potrebovali pomoč in po RTG-posnetkih je bila kot najboljša možnost, zaradi starosti in še mehkih kosti, predlagana osteosinteza z zunanjim fiksatorjem.

DPMŽ Koroška

VISOKI STROŠKI OPERACIJ

»Zahteven poseg, ki ima obsežnosti primerno tudi ceno in bo društvo stalo okrog 400 evrov za vsako muco. S posegom lahko muci obdržita zadnjo tačko, zato smo se odločili, da jima operacijo omogočimo,« obrazloži Vodnjova. Muc iz Prežihove je bil operiran prvi, saj je poseg najbolje opraviti čim prej, in se zaenkrat dobro počuti. Muc bo po nekaj dneh oskrbe v hospitalu na veterini, sprejet v društveno oskrbo, saj potrebuje redno nego. Tudi Luna je bila operirana in je dobrega počutja, zdaj se vrača v svoj novi dom.

DPMŽ Koroška

PROŠNJA ZA POMOČ

»Ker bodo stroški obeh operaciji narasli na okrog 800 evrov, občina krije osnovne stroške, ne pa take operacije, je za nas to kar velik zalogaj. Zato se ponovno obračamo na dobre ljudi za pomoč. Vsak evro šteje, če lahko kdo pomaga!« zaključuje sogovornica.

DPMŽ Koroška