Slovenija

Atletska steza le v obnovo

Joži Sinur
14. 8. 2015, 21.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V Trebnjem so letos računali na denar Fundacije za šport, s katerim bi zagotovili prepotrebno ureditev atletske steze v športnem parku, edini rekreativni površini v mestu. A so ostali brez.

J. S.

V Trebnjem so se kljub temu odločili, da s 30 tisočaki začnejo vsaj priprave za položitev tartana. Obnovo športnega parka je sicer začela Krajevna skupnost Trebnje, ki je tudi zagotovila denar za dosedanja dela: ureditev nogometnega igrišča in igrišča za odbojko na mivki ter komunalno in električno infrastrukturo.

Kot pravi župan Alojzij Kastelic, so se izkazali, zato tudi nad urejanjem atletske steze zdaj bdi KS, čeprav je denar v celoti zagotovila občina.

SODELUJEJO VSI

Pri gradnji tako sodelujejo KS, občina, osnovna šola in trebanjska komunala, pravi predsednik sveta KS Trebnje Dejan Smuk in zagotavlja, da bodo do začetka novega šolskega leta stezo uredili do podložnega asfalta. »Podložni asfalt bo tudi omogočal, da se bodo na njem nemoteno izvajale vse šolske dejavnosti,« še pravi Smuk, saj gre tudi za šolsko igrišče. Če bo šlo vse po načrtih, bodo nato prihodnje leto poskušali zbrati denar za tartan.

J. S.

MANJKA ŠE 60 TISOČAKOV

Potrebovali bodo še okrog 60 tisoč evrov. »Če bo finančna situacija dopuščala, bomo poskušali denar zagotoviti ob rebalansu proračuna,« obljublja župan. »Atletika je namreč bazični šport za vse preostale. Številni naši prebivalci hodijo dnevno na atletske treninge v Novo mesto, mnogi pa se s temi disciplinami ukvarjajo rekreativno, predvsem s tekom,« razlaga Smuk.

Tako so že lani navezali stike z Atletskim klubom Novo mesto in se dogovorili, da bi po dokončanju trebanjske steze tudi tam začeli izvajati nekatere treninge.