Slovenija

V UKC Ljubljana predaja poslov med dosedanjim in novim v. d. generalnega direktorja

STA/M.J.
10. 8. 2015, 08.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Dosedanji prvi mož Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Simon Vrhunec bo danes predal posle Andreju Baričiču, ki bo UKC vodil kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja. Ob imenovanju na seji sveta zavoda Baričič sicer ni bil prisoten, se je pa s svetom zavoda že sestal.

STA

Vrhuncu, ki je UKC najprej štiri leta vodil kot generalni direktor s polnimi pooblastili, zadnji dve leti pa kot vršilec dolžnosti, se namreč danes izteka mandat. Potem ko se je še marca prijavil na nov razpis za generalnega direktorja UKC Ljubljana, a svet zavoda ni izbral nobenega od kandidatov, je julija sporočil, da zavoda ni več pripravljen voditi in da tudi na novem razpisu ne namerava kandidirati.

Odločitev o novem razpisu za generalnega direktorja bo svet zavoda predvidoma sprejemal na prvi jesenski seji. Do imenovanja novega generalnega direktorja pa bo ta največji zdravstveni zavod kot vršilec dolžnosti vodil Baričič.

Funkcijo bo začel opravljati v torek, za v. d. generalnega direktorja pa ga je predlagal predsednik sveta UKC Tomaž Glažar. Baričič je ekonomist in profesor na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici, nekdanji direktor Gea Collegea, v času vlade Boruta Pahorja je bil član sveta UKC Ljubljana. Leta 2011 je neuradno kandidiral tudi za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.