Promet

Razmere na slovenskih cestah se počasi umirjajo

STA
9. 8. 2015, 19.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Razmere na slovenskih cestah se proti večeru umirjajo, le na mejnem prehodu Gruškovje vozniki na vstop v državo čakajo 40 minut, poroča Prometno-informacijski center. Promet je bil danes zgoščen zlati proti notranjosti države, težave pa so imeli tudi na Karavankah, kjer so dvakrat zaprli predor.

STA

Slovenske cesto so bile sicer ta konec tedna zelo obremenjene. Zlasti v smeri proti mejnim prehodom s Hrvaško ter iz smeri Italije in Avstrije proti obali. Danes je bil dvakrat zaprt predor Karavanke. Prvič zaradi prometne nesreče in drugič zaradi tehničnih težav v predoru.

Promet dodatno ovirajo tudi dela na cestah. Med vikendi predvidoma do 14. avgusta so na štajerski avtocesti med Blagovico in Vranskim v smeri Maribora tudi nočne popolne zapore, in sicer med 21. uro in 6. uro naslednjega dne (ta vikend med 22. in 6. uro). V času popolnih zapor bo promet preusmerjen na regionalno cesto in v celoti zaprt priključek Trojane.

Zaradi del na severni ljubljanski obvoznici promet poteka po eni polovici hitre ceste dvosmerno, med priključkoma Bežigrad in Ljubljana/sever (Celovška cesta). Zaprt je tudi uvoz Ljubljana/sever proti Bežigradu. Spremenjen prometni režim pa bo do ponedeljka do 5. ure.