Slovenija

V Telekomu bodo letos odpustili 230 ljudi, prihodnje leto še 225

sta/mv
21. 7. 2015, 12.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V skupini Telekom Slovenije so danes s socialnimi partnerji podpisali sporazum o ureditvi medsebojnih razmerij. Ta ureja pogoje, pod katerimi lahko zaposleni zapustijo družbo, opredeljuje pa tudi kriterije za pripravo programa presežnih delavcev, so pojasnili v Telekomu. Letos bodo število zaposlenih zmanjšali za 230, prihodnje leto pa še za 225.

Sta

Kot so zapisali, sodi racionalizacija poslovanja in optimizacija vseh vrst stroškov, med katerimi so tudi stroški dela, med ključne strateške usmeritve Telekoma Slovenije, ki so zapisani tudi v strateškem poslovnem načrtu. "V prvi fazi želimo v družbi število zaposlenih zmanjšati s t. i. mehkimi ukrepi, to je s sporazumnimi odhodi zaposlenih, z upokojitvami in podobnimi ukrepi," so zapisali. Danes podpisani sporazum med drugim določa tudi kriterije za odpuščanja, med katerimi je glavni kriterij ocena na letnem ocenjevalno-razvojnem pogovoru. Vsebine sporazuma v Telekomu sicer ne razkrivajo, saj da gre za interni dokument. V strateškem poslovnem načrtu so sicer zastavljeni cilji, da bi število zaposlenih letos zmanjšali za 230 na ravni skupine, prihodnje leto pa za 225.

Kot so v Telekomu pojasnili za STA, nadaljnje zmanjševanja zaposlenih zaenkrat še ni predvideno. Po pisanju medijev naj bi želela uprava število zaposlenih na ravni skupine do leta 2018 zmanjšati za skupaj 800 ljudi.