Slovenija

Večer, poln črk

Tilen Pajek
26. 6. 2015, 22.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Otroci in učitelji Centra za korekcijo sluha in govora Portorož so v Avditoriju pripravili slavnosten zaključek leta. Pristonim so predstavili vse uspešno izvedene projekte.

Tilen Pajek

Na zaključnem večeru so se v Avditoriju Portorož zbrali mnogi starši in tudi obiskovalci, ki spremljajo delo in vse aktivnosti Centra za korekcijo sluha in govora Portorož. Na zaključnem srečanju z naslovom ABC 312 so imeli glavno besedo črke in seveda učenci centra.Pred poletnimi počitnicami so stopili na veliki oder in pokazali vse tisto, kar so se v šolskem letu naučili.

Pester program

Virtuozno igranje klavirja, ki ga je pripravil Jaka Sevšek, je bil le uvod večera, ki je napovedoval pestro paleto navdušujočih točk. »Zazdelo se mi je, kot da so na odru šolani mladi umetniki. Pozabil sem, da gre za otroke s posebnimi potrebami,« je večer opisal eden od obiskovalcev v prvi vrsti. Kot lokalni center so k slovesu od šole povabili tudi domače umetnike, glasbenika Žigo Rustja in plesalca Artura Steffeta iz Kopra. Sledila je plesna kolo točka in obisk gusarjev. Največji aplavz so gledalci namenili gledališkemu krožku z nastopom Abecerime in recitaciji Zarje Bratec Gregorčičeve pesmi Soči.

Navdušeni nad projekti

To leto je minilo v znamenju številnih projektov, ki so jih izvedli na pobudo ravnatelja Marka Strleta. Največ zanimanja uporabnikov je požel zaključek šolskega Comenius projekta, na katerem so obiskali štiri partnerske države. »To je nazoren primer uspešne uporabe evropskih sredstev, ko otrokom omogočimo tisto, kar bi redki lahko doživeli,« nam je povedal ravnatelj. Dogodek je bil tudi prava priložnost, da so javnosti predstavili knjižico S tačko v roki, v kateri so zbrana pisna in risana dela učencev, letošnje delovne sobote in zahvala društvu psov terapevtov Tačke pomagačke, ki s centrom že sodeluje.