Slovenija

Zamenjava za martinovanje

Simon Rosc
26. 6. 2015, 21.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ker je lani odpadlo martinovanje v organizaciji PGD Podpeč, so zdaj pripravili letalski miting, s katerim pa nameravajo priti do novega gasilskega vozila.

Arhiv Svet24

Aeroklub Ljubljana in Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Podpeč sta včeraj na vzletišču Podpeč organizirala edinstveno letalsko prireditev, na kateri so se predstavila različna letala, balonarji in padalci. Osrednji del prireditve je bil prikaz vaje iz reševanja ob balonarski nesreči z demonstracijo gašenja iz zraka.

V PDG Podpeč so se po dolgem času ponovno odločili, da v Podpeči organizirajo letalski miting. Drugače organizirajo vsako leto martinovanje, a ker je to lani odpadlo, so se letos odločili, da pripravijo letalski miting, je dejal Jure Šuštaršič, ki je tudi poveljnik PGD Podpeč. Namen dogodka je sicer zbrati denar za nakup novega gasilskega vozila.

Ker je pred kratkim nekaj članov društva opravilo tečaj za vodenje velikih intervencij in ker je letališče Podpeč v požarnem okolišu, ki ga pokriva prostovoljna gasilska enota Podpeč, so se v tem gasilskem društvu po njegovih besedah odločili prikazati malo večjo reševalno akcijo oziroma vajo. »Tako moramo biti vedno pripravljeni na posredovanje ob morebitnih nesrečah,« pravi Šuštaršič.