Slovenija

V Šempetru pri Gorici bodo začeli graditi Športni park

sta/mv
21. 6. 2015, 13.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na območju med stavbo bolnišnice, železnico in potokom Vrtojbica v Šempetru bodo začeli graditi športni park. V njem bodo v prvi fazi zgradili nogometno igrišče z umetno travo in kolesarski poligon za 4cross ter potrebno infrastrukturo, ki bo omogočala nadaljevanje gradnje v prihodnje.

Vrednost investicije, ki jo mora izvajalec CPG Nova Gorica zaključiti do konca septembra, znaša dobrih 118.000 evrov. Denar bo zagotovila Občina Šempeter-Vrtojba iz lastnih proračunskih sredstev.

"Ljudje si športnih površin želijo, občina je imela zemljišče, na tem območju pa so v prostorskem aktu predvidene tudi te vsebine," je ob robu podpisa pogodbe povedal šempetrsko-vrtojbenski župan Milan Turk. Ker je izvajalec del postavil nižjo ceno od projektantske, Turk napoveduje še kakšna dodatna dela za približno 40.000 evrov, saj so v letošnjem proračunu za Športni park rezervirali 200.000 evrov. "Tako bomo še premislili, kaj bi bilo tisto najbolj nujno, verjetno bodo to še nekateri komunalni priključki, da bi igrišča lažje delovala," je še povedal Turk.

Visokoleteči načrti

V nadaljevanju gradnje želi šempetrsko-vrtojbenska občina na območju med Vrtojbico in železnico postaviti še večnamenski spremljevalni objekt, urediti igrišči za odbojko na mivki, manjši skate park, vadbene površine za ulično vadbo oziroma street workout, tenis igrišča in še kaj. V sklopu športnega parka je predvideno še območje za postavitev otroškega igrišča ter fitnesa v naravi. Za povezavo posameznih športnih območji je predvidena ureditev kolesarske poti in povezovalne pešpoti ter tekaške steze. Celotno območje bo zasajeno z drevjem in grmovnicami, na posameznih območjih pa je predvidena tudi ureditev zelenic.

Športni park Šempeter pri Gorici bo nastajal postopoma, saj bo dinamika gradnje v naslednjih letih odvisna predvsem od razpoložljivih proračunskih sredstev.