Slovenija

Črnak Megličeva predlagana za novo sekretarko

M.J.
25. 5. 2015, 18.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V kabinetu predsednika vlade "ta trenutek" ne morejo ugoditi pobudi GZS Območne zbornice Koroška in Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice, da bi v kabinetu imenovali državnega sekretarja, pristojnega za tretjo razvojno os. Bo pa izpraznjeno mesto državnega sekretarja v kabinetu s 1. junijem predvidoma zasedla Andreja Črnak Meglič.

STA

Konec aprila je svoje službovanje na mestu državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja končal Matevž Frangež, ki je odločitev, da s tega mesta odstopa iz osebnih razlogov, sporočil v začetku marca letos, vlada pa ga je razrešila 22. aprila. Frangež je bil eden od štirih Cerarjevih državnih sekretarjev in je bil zadolžen za sodelovanje z državnim zborom.

V skladu s koalicijskim dogovorom pripada po Frangeževem odhodu izpraznjeno delovno mesto stranki SD, ki je v minulih dneh za novo državno sekretarko v Cerarjevem kabinetu predlagala nekdanjo poslanko Andrejo Črnak Meglič. Vlada jo bo imenovala predvidoma v četrtek, so za STA pojasnili v premierjevem kabinetu.

Da je SD že predlagala nadomestno kandidatko, ki bo z delom začela 1. junija letos, so iz kabineta predsednika vlade danes sporočili tudi Savinjsko-šaleški gospodarski zbornici, ki je skupaj z GZS Območno zbornico Koroška pred dnevi na kabinet predsednika vlade naslovila pobudo, da za izvedbo zahtevnega projekta izgradnje tretje razvojne osi imenuje državnega sekretarja v svojem kabinetu, kjer je tudi trenutno izpraznjeno eno takšno delovno mesto.

"Strinjamo se z vami, da gre za zahteven projekt, ki ga je potrebno obravnavati prioritetno, vendar ta trenutek ne moremo ugoditi vaši pobudi," so v današnjem odgovoru zbornicama zapisali v kabinetu predsednika vlade, kjer obljubljajo, da bodo dogajanje v zvezi z izgradnjo prometnice spremljali.

Predsednik vlade Cerar je ob vladnem obisku Koroške marca letos in ob drugih priložnostih povedal, da območje severno od avtocestnega križa potrebuje hitro cestno povezavo in kot možen datum začetka gradnje severnega dela tretje razvojne osi navedel leto 2019.

Premierju po odhodu Frangeža ostajajo še državni sekretarji Janez Lenarčič, ki se ukvarja z zunanjimi in evropskimi zadevami, Franci Povše, zadolžen za nacionalno varnost, in Tadej Slapnik, ki je pristojen za vzpostavljanje dialoga s civilno družbo, koordinacijo državljanskih pobud ter za socialno podjetništvo.