Slovenija

Danes morda znano, ali bodo učitelji za popravljanje NPZ dobili primerno plačilo

STA/J.P.
15. 4. 2015, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter predstavniki Sviza bodo predvidoma danes popoldne razpravljali o vprašanju, ali bodo učitelji, ki popravljajo naloge nacionalnega preverjanja znanja (NPZ), za to primerno plačani. V sindikatu so namreč prepričani, da popravljanje omenjenih nalog ne more soditi v reden delovnik učiteljev.

STA

Še pred sestankom bo Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) na novinarski konferenci predstavil rezultate opredeljevanja učiteljev glede vrednotenja nalog letošnjega nacionalnega preverjanja znanja.

Predstavniki Sviza in ministrstva so se na sestanku na to temo prvič dobili v začetku aprila in se dogovorili, da bo ministrstvo do danes pripravilo spremenjen pravilnik o nacionalnem preverjanju znanja. 

Sviz je namreč kmalu po tistem, ko je Osnovna šola Prule ministrstvu sporočila, da svoje učitelje umika iz ocenjevanja, če zanj ne bodo primerno plačani, med svojim članstvom izvedel povpraševanje, koliko učiteljev bi bilo pripravljenih bojkotirati popravljanje nalog, če za to delo ne bi dobili dodatnega plačila. Kot so v začetku aprila pojasnili v sindikatu, so prvi podatki kazali, da bi bila udeležba v bojkotu "tako rekoč stoodstotna".

Predstavniki Sviza in ministrstva so se na sestanku na to temo prvič dobili v začetku aprila in se dogovorili, da bo ministrstvo do danes pripravilo spremenjen pravilnik o nacionalnem preverjanju znanja. Pri tem so v Svizu napovedali, da v kolikor ministrstvo ne bo zagotovilo ustreznega plačila, NPZ letos verjetno ne bo mogoče izvesti.