Slovenija

Svet UKC Ljubljana bo odločal med petimi kandidati za generalnega direktorja

STA/J.P.
15. 4. 2015, 06.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bo danes odločal med petimi kandidati za generalnega direktorja UKC. Kdo se je prijavil na razpis, javnosti ni znano. Prijavo je potrdil le sedanj v. d. generalnega direktorja Simon Vrhunec.

STA

Na razpis je pravočasno prispelo deset vlog. Štiri vloge so bile popolne, od treh kandidatov je razpisna komisija želela dodatna pojasnila, trije kandidati pa ne izpolnjujejo vseh razpisnih pogojev. Na predstavitev pred svet zavoda je nato razpisna komisija povabila pet kandidatov.

Vrhunec bo delo v. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana nadaljeval do imenovanja novega generalnega direktorja. 

V. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana Simon Vrhunec je za STA potrdil, da se je še enkrat prijavil na razpis. Vlada mu sicer ni dala soglasja za polni mandat na tem mestu.

Po neuradnih informacijah se je na to mesto prijavila tudi poslovna direktorica Pediatrične klinike UKC Ljubljana Biserka Marolt Meden.

Vrhunec bo delo v. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana nadaljeval do imenovanja novega generalnega direktorja. V tem času pa bo opravljal tekoče posle in ne bo začenjal večjih projektov ali investicij.