Slovenija

Sodba Đogićema po velikonočnih praznikih

mr
5. 4. 2015, 14.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Tožilstvo za prvoobtoženega 19-letnega Elvirja Đogića zahteva 24 let zapora, za njegovega leto dni starejšega brata Elvisa pa 15 let zapora.

Incident se je zgodil 3. maja lani v Šipca baru na Logu pri Brezovici. V obtožnici beremo, da so se fantje dveh omizij okoli desete ure zvečer začeli »prcati« zaradi nekega dekleta, sledilo je zatišje, okoli enajste pa krvavi vihar, vsesplošen pretep, usoden za 28-letnega domačina Matica Brajiča, ki je naslednji dan izgubil bitko za življenje v ljubljanskem kliničnem centru.

Obtožba sicer Elvirja, ki se je Brajiča lotil s kuhinjskim nožem, bremeni umora iz brezobzirnega maščevanja in drugih nizkotnih nagibov, ki ga je zagrešil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, dve leti starejšega Elvisa pa pomoči pri tem kaznivem dejanju. Tožilci, prepričani, da je obema krivda dokazana, so za Elvirja v končnih besedah predlagali kar 24 let zapora, za Elvisa pa 15 let. Za umor je sicer predvidena kazen najmanj 15 let zapora.

Obramba na drugi strani se zavzema za milejšo kvalifikacijo kaznivega dejanja. Med končnimi besedami je bilo denimo mogoče slišati, da gre v obravnavanem primeru kvečjemu za povzročitev hude telesne poškodbe, ki je imela za posledico smrt. Zadnjo besedo bo imel ljubljanski okrožni sodnik Gorazd Fabjančič, ki bo sodbo bratoma Đogić prebral po velikonočnih praznikih, v torek ob 16. uri.