Slovenija

V SDS zanikajo povezave z neonacisti

STA/J.P.
28. 1. 2015, 16.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V SDS vztrajajo pri zapisu na Twitterju, s katerim je predsednik stranke Janez Janša novinarja Erika Valenčiča označil za potencialnega terorista. Kot so navedli, so dokazi za to priloženi zapisu. Na poziv Valenčiča, naj Janša pojasni povezave stranke z neonacisti, pa odgovarjajo, da takšnih povezav "SDS nima kaj pojasnjevati, ker jih ni".

STA

Predsednik SDS Janez Janša pa je nedavno v zapisu na družbenem omrežju Twitter pozval ameriško obveščevalno službo in izraelsko zunanje ministrstvo, naj bodo "pozorni na potencialnega terorista Erika Valenčiča". Zapisu so priložene tri fotografije. Na eni od teh je novinar oblečen v majico s podobo Osame bin Ladna, na drugi pa v rokah drži orožje. Zapis ob fotografijah sicer na pojasni okoliščin, v katerih so nastale.

Zaradi suma izdaje tajnih podatkov Slovenske obveščevalno-varnostne agencije in objave dokumenta z oznako tajnosti se sicer Valenčič zagovarja tudi pred državnim tožilstvom.

Novinar Televizije SlovenijaValenčič je danes v izjavi za STA dejal, da so se napadi nanj s strani SDS začeli, ko je v dokumentarnem filmu z naslovom Koalicija sovraštva nakazal na povezave omenjene stranke z neonacisti. Zaradi suma izdaje tajnih podatkov Slovenske obveščevalno-varnostne agencije in objave dokumenta z oznako tajnosti se sicer Valenčič zagovarja tudi pred državnim tožilstvom.