Slovenija

Za vrat naj bi mu poslali pijanega detektiva

Luka Tetičkovič
12. 1. 2015, 11.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pred meseci smo poročali o varnostniku podjetja Varnost Maribor, ki ga kljub več pozivom niso želeli umakniti s stresnega delovnega mesta interventa. Še več, podvrgli so ga mobingu, zaradi česar se je pri njem razvila heteroagresivna motnja. Svoje trditve je podkrepil s psihiatričnim izvidom.

LT

Omenjeni delavec se je zdaj izpostavil z imenom, gre za Boštjana Franka, ki ima poleg te zaposlitve tudi svoj lokal na Pragerskem. Od časa, ko smo o njem prvič pisali, je bil z delovnega mesta varnostnika odsoten, saj mu je Zavod za zdravstveno varstvo Maribor izdal odločbo, v kateri so ocenili, da je začasno nezmožen za delo, od 24. novembra do 31. decembra.

Podjetje Varnost Maribor, ki je 24. decembra proti njemu začelo postopek redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, je za nadzor nad Frankom najelo zasebno detektivsko agencijo, ki je v poročilu zapisala, da so Franka 5. decembra v njegovem lokalu zalotili, ko je stregel pijačo in obračunaval račune.

LT

Frank trdi, da ni tako, na zagovoru pred delodajalcem je pojasnil, da je stregla njegova življenjska sopotnica, ki je v lokalu tudi zaposlena. Sam se je le sprehodil do njega, kar mu bolniška odprtega tipa tudi dopušča. Od delodajalca je zahteval fotografije, ki bi dokazovale njihove trditve, a jih delodajalec od zasebnega detektiva ni prejel. Svoje trditve so podkrepili le z njegovim poročilom o ugotovitvah.

Nadaljuje, da ga detektiv ni mogel videti, kako opravlja pridobitno dejavnost, saj je lokal obiskal le zaradi turnirja v pikadu. Frank pojasnjuje: »Po mojem nestrokovnem mnenju in mnenju ostalih prisotnih gostov je detektiv s spremljevalcem v lokal že prišel dobre volje, v njem pa je nato še užival alkoholne pijače.«

LT

Svoje navedbe je dokazal z dvema računoma, ki se po datumu in urah okvirno skladata z navedbami, ki jih je v svojem poročilu zapisal detektiv. Frank trdi, da je ta pri prvem obisku s spremljevalcem spil osem kozarčkov vodk, zmešanih z energijsko pijačo. Navedbe smo preverjali pri dotičnem detektivu, ki jih je zanikal, sam trdi, da je v lokalu spil le kavo, za kar ima tudi račun. Pri njem smo prav tako poizvedeli, ali med opravljanjem svoje dejavnosti lahko uživa alkoholne pijače, na kar je odgovoril, da tega, jasno, ne sme.