Slovenija

POP TV odpovedal šov Gasilci Enota 14!

K.S.
9. 1. 2015, 12.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Decembra so na POP TV najavili novo oddajo Gasilci: Enota 14. "Gledalci so projekt pozdravili z navdušenjem, razveselil jih je tudi prvi odziv prostovoljnih gasilcev, saj so v le 24 urah po objavi prejeli več kot  100 popolnih prijav," so nam sporočili s POP TV. Šov pa je bil odpovedan!

POP TV je projekt pripravil v tesnem sodelovanju s sodelavci poklicne gasilske brigade Ljubljana in drugimi predstavniki gasilcev v Sloveniji. Skozi oddajo so s pomočjo strokovnjakov želeli prikazati zahtevna usposabljanja, srčnost in predanost prostovoljnih gasilcev.  “Tako bi še dodatno utrdili njihov ugled in dobro ime, hkrati pa bi lokalni skupnosti nudili podporo z denarno nagrado, ki bi jo tekmovalec priboril za svoje prostovoljno gasilsko društvo,” pravijo na POP TV.

“Vendar pa je oddaja sprožila tudi pomisleke, med drugim tudi pri ključni skupini, pri upravnem odboru in poveljstvu Gasilske zveze Slovenije (GZS). Ker brez soglasja in strokovne podpore GZS tega izredno zahtevnega projekta ne želimo delati, smo se skupaj z vodstvom GZS  dogovorili, da ga zaenkrat ne bomo izpeljali. Napori, ki smo jih vložili v projekt, to pomlad še ne bodo obrodili sadov, a to nikakor ne bo vzelo vetra v krilih naše kreativnosti. Prav kmalu vas bomo obvestili o novem velikem projektu, ki vam ga bomo to pomlad ponudili na POP TV,” so nam sporočili iz PR službe POP TV.