Slovenija

V Mariboru vendarle glasbeno in praznično

Gabrijel Toplak, STA
15. 12. 2014, 21.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Sponzorstvo programa veselega decembra, kot je načrtovan, prevzema družba Vinmar, ki je v stečajnem postopku najela premoženje Vinaga.

STA
Bo Lent, ali ne bo?

Če smo še pred dnevi pisali, da je mariborska občina zaradi finančne stiske odpovedala praznične koncerte na Trgu Leona Štuklja, ki so bili v okviru Čarobnega decembra predvideni od 11. do 20. decembra, je zdaj vendarle prišlo do preobrata.

Organizator koncertov Tadej Krajnc je namreč sporočil, da bodo Mariborčanom vendarle omogočili koncertno praznično dogajanje, saj bo vse, kar je bilo obljubljeno in napovedano za Čarobni december, tudi izpeljano. Sponzorstvo programa veselega decembra prevzema družba Vinmar, ki je v stečajnem postopku najela premoženje Vinaga. »S to odločitvijo želimo mestu Maribor, predvsem pa meščankam in meščanom, omogočiti neokrnjeno praznovanje letošnjih praznikov, hkrati pa poudariti, da Vinag še naprej ostaja družbeno odgovorno podjetje, trdno povezano z Mariborom,« so utemeljili svoj korak in nadaljevali: »Upamo, da se bodo na podoben način odzvali tudi drugi potencialni sponzorji iz gospodarstva ter na ta način pokazali svojo družbeno odgovornost in povezanost z Mariborom in ljudmi, ki tu živijo.« In tudi preostale praznične aktivnosti naj bi se ob koncertih odvijale nemoteno, torej brez odpovedi, poudarjajo v Narodnem domu Maribor, kjer pa je tamkajšnji direktor Vladimir Rukavina v imenu mariborskih javnih zavodov in nevladnih organizacij s področja kulture, sociale in mladine še pred dnevi vseeno žugal županu Fištravcu, da se ne strinjajo z napovedanimi rezi ter odpuščanjem nič krivih kreativnih ljudi za to, da bi iz njih naredili socialne podpirance in jih postavili na cesto.

Je pa sprememba financiranja prazničnega programa, kot smo pisali, posledica določanja tako imenovanih prioritet pri namenski porabi sredstev, saj sta župan Andrej Fištravec in novi direktor mestne uprave Damjan Lah zaradi po njunih besedah izpraznjene občinske blagajne napovedala drastične reze na vseh področjih.