Slovenija

Igrače iz naravnih materialov

Gabrijel Toplak
13. 12. 2014, 17.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Vzgojiteljice Waldorfskega vrtca Maribor so včeraj z lutkami, ki so jih izdelale same, polepšale bolnišnično bivanje tamkajšnjim otrokom. Podarjenih igrač so bili veseli.

Gabrijel Toplak

Predstavnice Waldorfskega vrtca Maribor so včeraj v okviru prazničnega decembra prijetno presenetile male junake na Kliniki za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, saj so jih namreč obiskale in obdarile z ročno izdelanimi igračami.

Darja Uhl, direktorica in vzgojiteljica v omenjenem vrtcu, je povedala, da so igrače za bolne otroke z velikim veseljem izdelovale vse vzgojiteljice Waldorfskega vrtca Maribor. »Izdelujemo jih sicer vsak dan, predvsem za naše otroke, tokrat pa smo želeli iti še širše, tudi do otrok, ki v tem prazničnem času niso z najbližjimi in še bolj potrebujejo vesele trenutke. Nastale so lepe, a skromne igrače iz naravnih materialov, ki so polnjene z volno in ročno zašite ter primerne za igranje ali celo spanje,« je pojasnila Uhlova, ki se ji je za lepo gesto zahvalila tudi predstojnica Klinike za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Nataša Marčun Barta. »Če so iz srca, je slednje še toliko bolj pomembno. Ni namreč lepšega kot videti vesele otroke in s tem dejanjem vam je prav slednje tudi uspelo,« je dejala predstojnica.

Gabrijel Toplak

In res, malčki so bili podarjenih igrač izjemno veseli, saj so lahko vsaj za nekaj trenutkov pozabili na vsakdan v bolnišnici. »Z otrokom sva prišla v bolnišnico zaradi vročinskih krčev, tovrstne igrače pa bodo tako mojemu otroku kot drugim zagotovo polepšale bivanje v zdravstveni ustanovi. Nekateri bodo lahko vsaj za nekaj trenutkov pozabili, da so občasno oddaljeni od svojih najbližjih,« je dejala Lanova mamica Katja Hozjan iz Maribora, ki se je obdaritve udeležila s partnerjem oziroma Lanovim očetom Matjažem Kribišem.