Slovenija

Nasvet delodajalcev: iščite delo, ne službe

Tony Carter
5. 12. 2014, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V prenovljenih prostorih družbe Si.mobil so pred kratkim gostili zaključno srečanje letošnjega Žura z razlogom.

Žiga Intihar

Dogodek je bil zaposlitveno obarvan, saj je bil namenjen mladim iskalcem zaposlitev in podjetjem, ki so razpisala delovna mesta za mlade v okviru letošnjega razpisa Žura z razlogom. Kje vidijo priložnosti za mlade, kaj jim svetujejo in kaj cenijo pri iskalcih zaposlitve, so mladim nazorno in zanimivo predstavila sodelujoča podjetja: Si.mobil, Adriatic Slovenica, Atlantic Grupa, Finance, Knauf Insulation, Studio Moderna, Mercator, Pro Plus, Panvita, Sportina, SRC, Steklarna Hrastnik, Zavarovalnica Tilia in Plastika Skaza.

Žiga Intihar

Novost letošnjega Žura z razlogom je bila objava razpisa za mlade iskalce prve zaposlitve. ORTO je 13 drugih podjetij v Sloveniji spodbudil, da se pridružijo pobudi in odprejo nova delovna mesta za iskalce prvih zaposlitev, mladi pa so se lahko prijavili na 18 različnih delovnih mest. Skupaj je 14 podjetij prejelo 1958 prijav, delo pa so ponudili 26 mladim. Namen dogodka je bil predstaviti izkušnje podjetij pri zaposlovanju mladih in njihov pogled na zaposlovanje mladih, iskalci prve zaposlitve pa so dobili priložnost, da spoznajo potencialne delodajalce in dobijo odgovore na svoja vprašanja iz prve roke. Projekt Zaposlitvenih klubov za mlade je dolgoročno zasnovan in je edini nepridobitni in nevladni program, ki problematiko nezaposljivosti mladih rešuje sistematično in učinkovito. Za mlade predstavlja platformo, s pomočjo katere pridobivajo znanja, kompetence, nova poznanstva in neposreden stik s potencialnimi delodajalci.

Osnovni cilj zaposlitvenih klubov je preprost: čim več udeležencem pomagati do dela. Delodajalci so veseli mladih, ki si prizadevajo poskrbeti zase, a dostikrat presenečeni ugotavljajo in obžalujejo veliko pasivnost med mladimi iskalci zaposlitve, saj jih še vedno zelo veliko pričakuje, da bo služba potrkala na njihova vrata. Glavna tema pogovorov pri nekaterih so potni stroški, refundacija malice in pravice ter bonitete, ki jih imajo. Tako je eden izmed sodelujočih na zaposlitveni konferenci dejal, da so sicer našli primernega kandidata, a jih je nato na koncu zavrnil, saj se ni želel voziti iz Škofje Loke v Ljubljano.