Črna kronika

Ubil svojega sina zaradi joka

R.S.
5. 12. 2014, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Oče je želel nahraniti dojenčka, ki pa ni hotel jesti in je močno jokal. Vrgel ga je na naslanjač z lesenim naslonjalom za roke, kar pa je bilo za dojenčka usodno.

Arhiv Svet24

Tragedija brez primere se je zgodila v Sarajevu. Tam je policija v ponedeljek prijela neporočeni par, 21-letnega Eldara Lađena in 20-letno Indiro P. zaradi suma, da sta storila kaznivo dejanje uboja svojega komaj štiri mesece starega sina, ki je v soboto umrl zaradi hudih poškodb glave.

Udarec ob leseno naslonjalo je bil usoden za dojenčka.

Policisti so sporočili, da naj bi Leđen preiskovalcem sam povedal, kaj je storil. Po njegovi zgodbi je v soboto čuval sina, ker je bila partnerica v službi. Želel je nahraniti otroka, ki pa ni želel jesti in je močno jokal. Slednje ga je tako razdražilo, da je dojenčka vrgel na naslanjač, ki pa je imel leseno naslonjalo za roke. Dete je z glavo udarilo ob naslonjalo, pri čemer je izgubilo zavest. Svojemu sinu naj bi poskušal nuditi umetno dihanje, ga umival s hladno vodo, a se na njegovo početje ni odzval. Oče je nato pozval nujno medicinsko pomoč, ki je otroka poskusila rešiti z reanimacijo, a žal brez uspeha, otrok je bil mrtev. Po neuradnih informacijah naj bi bil oče v času dogodka celo v alkoholiziranem stanju.