Slovenija

Bratuškova mu ni ostala dolžna

Simon Rosc
3. 12. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Zavezništvu Alenke Bratušek se prah po bruseljskem fiasku njihove predsednice še ni polegel. Še vedno vlada razdeljeno vzdušje, vojno stopnjuje prvi nasprotnik Alenke Bratušek Peter Vilfan, a tudi Bratuškova ne stoji z rokami v žepu. Ena izmed prvih potez naj bi bil silni udar s kadrovskim cunamijem.

STA

Alenka Bratušek: »On se odloča sam, kaj naredi, kaj pove, jaz se odločam sama. Sem vedno za odprt dialog.«

Pred stranko Zavezništvo Alenke Bratušek je seja sveta, ki se bo odvila v ponedeljek. In morda bo prav ta seja odločilna za prihodnost tako stranke kakor Alenke Bratušek same, kot predsednice stranke.

Ni še dolgo tega, ko smo o razprtijah znotraj stranke že pisali, in le nekaj dni zatem je nekdanja premierka spregovorila o svojih načrtih za prihodnost oziroma jih je skrila pod tančico v celofan zavitega priznanja, da se znotraj stranke zares nekaj krha. »Absolutno so v stranki lahko in tudi so drugačna mnenja. Konec koncev smo demokratična stranka,« je takrat dejala Bratuškova in hkrati potrdila, da nekateri znotraj izvršnega odbora stranke menijo, da bi morala kot predsednica odstopiti.

A njen največji nasprotnik v stranki je bivši košarkar Peter Vilfan, ki nikakor ne opusti misli, da Bratuškova ne sme več biti predsednica. Zakaj sta se zgrabila, kot radi rečemo - na nož - preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!