Slovenija

Arhar zanika, da bi Jaklić ali Henigman pritiskala nanj

M.R.
25. 11. 2014, 18.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje nekdanjemu prvemu možu Vzajemne Marku Jakliću, ki mu tožilci očitajo zlorabo položaja in pranje denarja. Po obtožnici naj bi Jaklić v času, ko je predsedoval upravi zavarovalnice, S&T Slovenija preplačal storitve, v zameno pa dobil več kot 550.000 evrov.

STA

Poleg Jaklića na zatožni klopi sedijo še nekdanji član uprave zavarovalnice Franc Henigman ter vodilna v družbi S&T Klavdij Godnić in Sašo Berger.

Po obtožnici naj bi Jaklić v času, ko je predsedoval upravi zavarovalnice, S&T Slovenija preplačal storitve, v zameno pa dobil več kot 550.000 evrov.

Sodniki so včeraj kot pričo zaslišali Franca Arharja, ki je upravo Vzajemne vodil pred Jaklićem. Arhar je povedal, da so bili v njegovem času narejeni začetni koraki pri informacijski odcepitvi zavarovalnice od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), in zanikal, da bi takratna člana uprave Jaklić ali Henigman pritiskala nanj, da za projekt vzpostavitve lastnega informacijskega sistema Vzajemne izbere S&T.