Slovenija

Izpoved brata 'pasjeborke' Vesne

Luka Tetičkovič
1. 10. 2014, 07.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Glede pasjih bojev se je v preteklih mesecih prelilo že veliko črnila. V začetku septembra se je namreč razkrila »pasjeborka« Vesna Vagala Trifunović, ki je javnost šokirala z izjavami, da psi v bojih uživajo, svoje ime pa oprala z besedami, da v Sloveniji ne počne nič nelegalnega, kar počne v tujih državah, pa ni predmet slovenske zakonodaje.

Planet TV

»Gre za zavržena dejanja, ki jih je treba obsoditi. Vedel sem, da goji te pse, nisem pa vedel da se s tem ukvarja,« pravi Trifunović

V stik z nami je stopil njen brat Zoran Trifunović, ki se želi distancirati od njenega početja. Povedal nam je, da z njo nima stikov že devet let, vse odkar je eden njenih psov med igro v obraz ugriznil njegovo hčerko. Zaupal nam je, da jedro spora tedaj ni bil ta dogodek ampak to, da psa kasneje ni želela peljati na veterinarski pregled, kljub temu, da je bil tja napoten s strani bolnišničnega osebja, ki je operiralo hčerko. Sicer pravi, da je pes deloval popolnoma udomačen in ni kazal znakov agresije.

Njegova 6-letna hčerka je bila zaradi ugriza operirana v bolnišnici Maribor, kjer je prejela kar 16 šivov. Trifunović tedaj dogodka ni prijavil policiji, saj je bil po svojih besedah preveč v skrbeh zaradi otroka. Dejanja svoje sestre obsoja, a kljub temu ni hotel pojasniti podrobnosti o krvavem športu s katerim se ukvarja; odpravil nas je z besedami, da o njenem življenju ve še najmanj med vsemi, prav tako pa nikoli ni zaznal, da jo zanimajo pasje borbe.

V elektronski korespondenci s Facebook stranjo »Ustavimo pasje borbe« pa je pojasnil še, da njegovo sestro še najbolje poznajo organi pregona, saj da je registrirana narkomanka zato domneva, da jo pozna kar lepo število policistov.