Slovenija

Brezplačno sedemdnevno letovanje za 100 otrok iz Srbije in Bosne in Hercegovine

P.Š.
10. 9. 2014, 20.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Društvo Up Jesenice bo letos omogočilo brezplačno sedemdnevno letovanje 100 otrokom iz Srbije in Bosne in Hercegovine.

Facebook

Društvo Up Jesenice soustvarja različne humanitarne projekte na zahodnem Balkanu in Bližnjem vzhodu ter v jugovzhodni Aziji in severni Afriki. Letos bodo v sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz Sarajeva in Beograda, lokalnimi centri za socialno delo, strokovnimi službami in številnimi prostovoljci, na Debelem rtiču gostili otroke iz poplavljenega Obrenovca v Srbiji in iz poplavljenih območij v osrednji Bosni.

Facebook
Kot je za Svet 24 povedala vodja projekta in ambasadorka EU v letu boja proti revščini in socialni izključenosti, Faila Pašić Bišić, bodo otroci na Debelem rtiču od 13. do 20. septembra. »Vsi otroci so brez enega ali celo obeh staršev. Nekateri izmed njih imajo po letošnjih poplavah še velike travme in strah do vode, zato jih žal v Slovenijo ne bo,« je še poudarila Pašić Bišićeva. Njihovi cilji so sicer uresničiti pogoje enakih možnosti socialno izključenim otrokom ter ustvariti varno in spodbudno okolje. Na letovanju bodo odkrivali in razvijali številna močna področja in talente udeležencev ter jih vzgajali za sprejemanje drugačnosti, prevzemanje odgovornosti, kritičnosti do sebe in drugih in pravilno samovrednotenje, hkrati pa jim bodo nudili psihosocialno pomoč in podporo ter terapevtske obravnave.
Facebook
Na letovanju bodo otroci, stari od šest do 12 let, raziskovali in spoznavali del slovenske obale in Ljubljane, program pa vključuje tudi rekreativne dejavnosti, ustvarjalne delavnice ter pestre zabavne in kulturne vsebine. Sprejel jih bo tudi predsednik republike Borut Pahor.