Slovenija

Poslansko skupino SDS bo ponovno vodil Jože Tanko

U.K.
6. 8. 2014, 11.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Poslansko skupino so ustanovili tudi poslanci SDS, ki so za vodjo poslanske skupine imenovali Jožeta Tanka, ki je to funkcijo opravljal tudi v prejšnjem mandatu.

Mediaspeed
Za sekretarko so imenovali Majo Prezelj, ki je prav tako že opravljala to funkcijo, so sporočili iz SDS. Izvršilni odbor SDS je na korespondenčni seji Tanku in Prezljevi podelil soglasji, zato sta obe imenovanji dokončni, so pojasnili v stranki.
Na predčasnih državnozborskih volitvah so bili poleg Tanka izvoljeni še poslanci SDS Anja Bah Žibert, Franc Breznik, Nada Brinovšek, Andrej Čuš, Jelka Godec, Vinko Gorenak, Branko Grims, Eva Irgl, Danijel Krivec, Zvonko Lah, Suzana Lep Šimenko, Tomaž Lisec, Anže Logar, Žan Mahnič, Bojan Podkrajšek, Marko Pogačnik, Marijan Pojbič, Andrej Šircelj, Ljubo Žnidar in Janez Janša.
Janšev mandat bo sicer tema petkove nujne seje mandatno-volilne komisije DZ, kjer bodo razpravljali o prenehanju poslanskega mandata. Pričakovanje, da bo MVK že ta teden razpravljala o odvzemu mandata Janše, ki prestaja dvoletno zaporno kazen zaradi obsodbe v zadevi Patria, je na petkovi ustanovni seji DZ izrazila stranka ZaAB.
Poslanske skupine so poleg SDS do sedaj ustanovili v SMC, SD, NSi, ZaAB in DeSUS. Poslanska skupina ZL bo predvidoma formirana danes, sicer pa imajo poslanci za ustanovitev poslanske skupine časa en teden od petkove ustanovne seje DZ, na kateri so za predsednika DZ izvolili Milana Brgleza.
Vodja poslanske skupine SMC je postala Simona Kustec Lipicer, vodje preostalih že ustanovljenih poslanskih skupin pa so ostali isti kot doslej. Poslance SD bo še naprej vodil Matjaž Han, poslance DeSUS Franc Jurša, z vodenjem poslanske skupine NSi bo nadaljeval Matej Tonin, vodja poslanske skupine ZaAB pa ostaja Jani Möderndorfer.