Slovenija

Povozil mestnega redarja

U.K.
6. 8. 2014, 10.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Moški je najprej pristopil redarjema, nato pa se vsedel v avtomobil in povozil enega od njiju. Policija ga še išče.

Foto bralec
POŽAR V ZDRAVSTVENEM DOMU
Dne 6. 8. 2014, okoli polnoči, je izbruhnil požar na ostrešju in zgornjih prostorih Zdravstvenega doma Pesnica. Požar so pogasili gasilci, med gašenjem pa so se trije gasilci lažje telesno poškodovali. Po prvih nestrokovnih ocenah je škode za okoli 500.000 evrov.

Mariborski kriminalisti bodo danes opravili ogled kraja požara in skušali ugotoviti zakaj je v objektu zagorelo. Ko bodo ugotovitve znane, vas bom o tem pisno obvestil.

OSTAL BREZ VOZILA
Dne 5. 8. 2014, malo pred polnočjo, so policisti Postaje prometne policije Maribor, na Šolski ulici v Mariboru, zaradi hujšega prekrška, na podlagi 23. člena ZPrCP, 45-letnemu Mariborčanu, zasegli osebni avtomobil, znamke Seat Ibiza. Voznik je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,73 mg/l alkohola.

Vozniku je bil izdan plačilni nalog, srečal pa se bo tudi s pristojnim sodnikom.
PROMETNA NESREČA III. KATEGORIJE
Dne 5. 8. 2014, okoli 16.40, je 29-letna voznica v Vukovskem dolu, zaradi nepravilne strani vožnje trčila v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 48-letni voznik. V trčenju je voznica utrpela hude, voznik pa lahke telesne poškodbe. Oba sta bila odpeljana v UKC Maribor. Voznici bodo policisti izdali plačilni nalog, s poročilom pa bodo o prometni nesreči seznanili pristojno tožilstvo.

POVOZIL MESTNEGA REDARJA
Dne 5. 8. 2014, ob 11.15, sta redarja Medobčinskega redarstva na Ribiški ulici v Mariboru, fotografirala nepravilno parkiran, neregistriran osebni avtomobil, znamke Audi A4. Med fotografiranjem je do vozila prišel neznani moški, star okoli 35 let, obrit po glavi, oblečen v jeans hlače in temno majico, od katerega sta redarja zahtevala na vpogled dokumente vozila in vozniško dovoljenje. Moški ukaza ni upošteval, ampak je sedel v opisano vozilo, prižgal motor in speljal. Ob tem je s prednjim levim kolesom redarju zapeljal čez nart leve noge in ga z levim bočnim ogledalom zadel v zapestje leve roke. Neznani voznik je nato s kraja odpeljal in vozilo parkiral v garažni hiši. Redar je zaradi trčenja utrpel lahke telesne poškodbe in je sam iskal zdravniško pomoč v UKC MB. Policisti neznanega storilca še iščejo in ga bodo, ko ga izsledijo, kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299/II. členu KZ-1B.

ROPARSKA TATICA V PRIPOR
Dne 4. 8. 2014, okoli 10.15, je 24-letna ženska, doma iz širše okolice Ptuja, pred eno izmed prodajaln na Partizanski cesti v Mariboru, z razstavljenega modela snela in odtujila oblačila. Dejanje sta opazili prodajalki, ki sta stekli za njo in jo ustavili, a se jima je tatica uprla ter proti obema uporabila fizično silo, s čemer je želela zadržati odtujene predmete. S tem je storila kaznivo dejanje roparske tatvine. Prodajalkama je vseeno uspelo odtujene predmete priboriti nazaj, osumljenka pa je zbežala. Policisti PP Maribor I so jo istega dne ob 10.50 prijeli in pridržali.

Dne 5. 8. 2014 so policisti osumljenko privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper roparsko tatico odredil pripor.