Slovenija

Slovenske plaže urejene in varne

Tilen Pajek
11. 6. 2014, 21.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Občina Piran je v sodelovanju z Javnim podjetjem Okolje Piran izvedla ureditvene posege na javnih plažah. Zdaj so obiskovalcem veliko bolj vabljive in varne.

piran.si (simbolna fotografija)

Investicija je obsegala gradbena dela, popravke in ozelenitev površin.

Prvi vročinski val, ki je te dni zajel našo podalpsko deželico, je mnoge turiste in domačine privabil, da so osvežitev našli prav v slovenskem morju. V občini Piran, kjer imajo najdaljšo tradicijo turizma, so s pomočjo javnega podjetja nekatere plaže uredili, obnovili in poskrbeli za njihovo večjo varnost. Olepšane kopalne točke si je na prijetnem sprehodu ogledal tudi piranski župan Peter Bossman, ki je poudaril: »Urejene plaže pripomorejo k lepši podobi našega kraja, predvsem pa izboljšujejo varnost in zagotavljajo boljše izkušnje kopalcev.«

Investicija: 100.000 evrov

Ob tem naj spomnimo, da je evropska komisija konec maja letos objavila poročilo o stanju kopalnih voda, ki dokazuje, da se lahko samo Slovenija in Ciper postavljata z najbolj čistim morjem na svojih obmorskih kopališčih.

»Urejene plaže pripomorejo k lepši podobi našega kraja.« župan Bossman

Investicijska delo so tako opravili na plaži v Fiesi, pred gledališčem Tartini v Piranu, na centralni plaži v Portorožu in na polotoku Seča pod parkom Forma Viva, kjer so nasadili kar 136 novih dreves. Skupni imenovalec del so predvsem gradbena dela in popravki ter seveda ozelenitev plažnih površin, saj so na več lokacijah postavili figovce, mandljevce, pinje, tamariske in avtohtone palme.

To je lahko le še en razlog več, da te poletne počitnice preživimo doma, saj je morje povsod slano, a ni tako?