Slovenija

Kje je nesrečni Igor iz Beltincev?

Gabrijel Toplak
8. 6. 2014, 07.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pri brodu Novakovec na reki Muri se je prevrnil čoln z devetimi osebami. O tem, kaj je šlo narobe, kroži več informacij. Po podatkih policije so državljani Slovenije med plovbo po reki Muri pred brodom Novakovec s spodnjim delom čolna zadeli potopljeno drevo, zaradi katerega ga je dvignilo na sprednjem delu, v zadnjem delu pa zalilo z vodo, da se je prelomil na pol.

Arhiv Svet24

Sredina nesreča, ko se je na reki Muri prevrnil čoln z devetimi osebami, ena oseba pa naj bi bila še vedno pogrešana, odmeva po vsej državi.

Arhiv Svet24
Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so jih ob 14.50 hrvaški varnostni organi obvestili, da se je na reki Muri pri brodu Novakovec zgodila nesreča. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so državljani Slovenije med plovbo po reki Muri pred brodom Novakovec s spodnjim delom čolna zadeli potopljeno drevo, ki ni bilo vidno s čolna, zato je sprednji del dvignilo v zrak, zadnji pa zalilo z vodo, zaradi česar se je čoln prelomil na pol. Osem državljanov Slovenije se je iz reke Mure rešilo, eden pa je pogrešan. Iskalna akcija 51-letnega moškega se nadaljuje. Po naših neuradnih podatkih gre za Igorja Rousa iz Beltincev, sicer očeta dvojčkov, ki je stoodstotni lastnik podjetja Rous, d. o. o., računovodski in finančni inženiring. V podjetje smo včeraj večkrat neuspešno klicali, saj so telefoni zvonili v prazno, kar je še dodatno potrjevalo, da je morda res kaj narobe.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so državljani Slovenije med plovbo po reki Muri pred brodom Novakovec s spodnjim delom čolna zadeli potopljeno drevo, ki ni bilo vidno s čolna, zato je sprednji del dvignilo v zrak, zadnji pa zalilo z vodo, zaradi česar se je čoln prelomil na pol.

Z nesrečo je seznanjen tudi predsednik Rafting zveze Slovenije Uroš Lovrenčič, ki pravi, da udeleženih Slovencev ne pozna. »Po informacijah, ki jih imam trenutno na voljo, sem prepričan, da ni šlo za raftarje, ampak za organizirano vožnjo ljudi v aluminijastih čolnih, ki so po mojih številnih rečnih izkušnjah smrtno nevarna plovila za tekoče vode. Prav zato je kakršnakoli povezava dogodka z raftingom najmanj neumestna, saj se s tem povzroča nepopravljiva škoda. V Rafting zvezi Slovenije imamo prek 250 usposobljenih vodnikov rafta in učiteljev raftinga ter se do športnega turizma vedemo strogo profesionalno in odgovorno,« je poudaril Lovrenčič. Po neuradnih podatkih, ki smo jih uspeli pridobiti, pa je vožnjo po Muri organiziral Miran Vereš, sicer inštruktor padalstva, ki turistične vožnje po Muri izvaja brez ustrezne licence. Iz zanesljivih virov pa tudi to, da Vereševi čolni nimajo predpisane opreme in da potniki v njih pogosto nimajo oblečenih reševalnih jopičev, zato poznavalci ne izključujejo možnosti, da je bil brez njega morebiti tudi nesrečni Igor. Sicer pa je Vereš, ki smo ga včeraj zaman poskušali priklicati po telefonu, že lani in predlani organiziral vožnjo s kanuji iz Bakovcev do Beograda.