Slovenija

V Mariboru prijeli pedofila – policija ga je spustila, domačini pa so ga pretepli

G.T.
25. 5. 2014, 12.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ekipa časnika Svet24 se je pogovarjala z moškim, ki je, po njegovih besedah, ujel pedofila pri fotografiranju majhnih otrok.

Naši novinarji trenutno raziskujejo zgodbo domnevnega pedofila v Mariboru. Na socialnem omrežju Facebook je namreč zaokrožila novica, ki je požela precejšnje zanimanje. V Mariboru naj bi namreč ujeli »na delu« belgijskega pedofila, ki je fotografiral otroke, policija pa nič.
Sašo Beker iz Šentilja v Slovenski goricah, ki ga je v enem do mariborskih nakupovalnih središč tudi ujel, je za Svet24 povedal, da sta z ženo v soboto posedala v gostinskem lokalu. »Mojo pozornost je pritegnil moški, ki je le streljaj vstran na skrivaj ogledoval fotografije v svojem fotoaparatu. Fotoaparat je imel skrit v plastični vrečki, na kateri je imel odprtino. Na obhodu mu je občasno zasvetila bliskavica, saj se je že mračilo. Brez razmišljanja sem se pognal proti njemu in ga pridržal do prihoda policije. V tem času sem si lahko ogledal njegove fotografije v fotoaparatu in zgrožen ugotovil, da prevladujejo fotografije manjših otrok, predvsem fantkov. Od blizu so bile posnete njihove genitalije in zadnjice posnete,« ni mogel verjeti svojim očem Beker. Naši novinarji na terenu preiskujejo zgodbo. Kaj točno se je zgodilo in ali policija res ni pravilno reagirala, pa preberite v jutrišnji tiskani izdaji časopisa Svet24!