Svet

Napadalec na judovski muzej v Bruslju še na begu

STA
25. 5. 2014, 09.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Belgijske oblasti še vedno iščejo moškega, ki je v soboto napadel judovski muzej v Bruslju in ubil tri ljudi. Oblasti so pridržale eno osebo, ki naj bi po navedbah tožilstva vozila avtomobil za pobeg. Za zdaj jo obravnavajo kot pričo.

Preiskava dogodka še poteka. V incidentu so bili ubiti dve ženski in en moški, tretja oseba pa je v bolnišnici v zelo kritičnem stanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Motiv napada še ni znan, z izraelskega zunanjega ministrstva pa so danes sporočili, da sta bili dve izmed žrtev izraelska turista. Predstavnik judovske skupnosti v mestu Joel Rubinfeld je v soboto menil, da je šlo za teroristično dejanje in dejanje iz sovraštva.
Glede na poročanje AFP naj bi bila v streljanje vpletena dva moška, eden naj bi streljal, drugi pa vozil avtomobil za pobeg. Strelec je vdrl v muzej in začel streljati vse povprek, nato pa je pobegnil.
Do napada je sicer prišlo le dan pred trojnimi volitvami v Belgiji; ob evropskih imajo Belgijci danes tudi parlamentarne in regionalne volitve.