Slovenija

Stanovanjski sklad MOL razpisal okoli 400 neprofitnih najemnih stanovanj

STA
21. 5. 2014, 10.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) je danes objavil razpis za dodelitev okoli 400 neprofitnih stanovanj v najem. Med drugim so stanovanja predvidena v novogradnjah sosesk Polje III, Polje IV in Dolgi most ter v prenovljeni stavbi na Hladilniški ulici, so sporočili iz sklada. Obrazec vloge za prijavo bo na voljo od 26. maja.

Thinkstock

Nadzorni svet JSS MOL je namreč na torkovi seji podal soglasje k besedilu javnih razpisov, ki so z današnjim dnem objavljeni na oglasni deski sklada ter na spletnih straneh sklada in ljubljanske mestne občine.
Gre za 16. javni razpis za dodelitev okoli 400 neprofitnih stanovanj, predvidenih v novogradnjah sosesk Polje III, Polje IV, Dolgi most in v prenovljeni stavbi na Hladilniški ulici, ter za izpraznjena starejša stanovanja v stanju, ki omogoča normalno uporabo, na posameznih drugih lokacijah na območju MOL in Vrhnike. Kot še pojasnjujejo v skladu, bo obrazec vloge za prijavo na razpis na voljo v recepciji JSS MOL, v elektronski obliki pa na že navedenih spletnih straneh, od 26. maja do vključno 30. junija.
Prav tako je JSS MOL danes objavil še obvestila o javnih razpisih o dodelitvi stanovanjskih posojil z ugodno obrestno mero, o nakupu stanovanj po modelu deljenega lastništva kot javno-zasebnega partnerstva ter o nakupu stanovanj z ustanovitvijo dosmrtne služnosti stanovanja in izplačilom doživljenjske mesečne rente. Za te so predvidena skupna sredstva v višini 300.000 evrov, izvajali pa se bodo do porabe sredstev po vrstnem redu vložitve popolnih vlog, a najpozneje do 15. septembra pri javnem razpisu za nakup stanovanj po modelu deljenega lastništva oziroma do 30. septembra pri drugih dveh razpisih, so še navedli v skladu.