Slovenija

Naj finančnik leta 2013 je Erik Žunič iz Žita

STA/ mv
13. 5. 2014, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pred koncem prvega dne 31. finančne konference, ki se je danes začela v Portorožu, so razglasili zmagovalca izbora za naj finančnika leta 2013. Prejel jo je član uprave za finance, računovodstvo in informatiko v podjetju Žito Erik Žunič.

mediaspeed

Časnik Finance in Poslovna akademija Finance sta tokrat naj finančnika razglasila peto leto zapored, in sicer je komisija izbirala med finančnimi strokovnjaki v gospodarski družbi, ki jih odlikuje strokovno delo in se zavedajo pomena kakovostno vodene finančne funkcije. 
Poleg Žuniča sta se v finale izbora za naj finančnika uvrstila še Jurij Vengust iz Cinkarne Celje in Tea Odlazek Mesar iz Elektronabave. Lani je nagrado naj finančnik prejel Erik Bech Jacobsen iz kranjske družbe Goodyear Dunlop Tires. Na letošnji finančni konferenci, ki jo organizirata Ljubljanska borza in časnik Finance, tuji in domači govorniki razpravljajo o aktualnih temah v svetu poslovnih financ in denarja. Tako so danes med drugim lahko poslušali, kaj se dogaja v svetovnem gospodarstvu in kaj to pomeni za finančni sektor ter se seznanili z izkušnjami drugih držav pri prestrukturiranju bank. V sredo bodo poskušali razjasniti prihodnost slovenskega finančnega sistema, nato pa se posvetili še prestrukturiranju podjetij in pričakovanjem portfeljskih vlagateljev.