Slovenija

Cerar napovedal ustanovitev neodvisne stranke in nastop na volitvah

STA
8. 5. 2014, 21.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pravnik Miro Cerar je napovedal ustanovitev nove, neodvisne politične stranke, s katero bo s somišljeniki nastopil na predčasnih volitvah. V oddaji Epilog na POP TV je pojasnil, da jim "ni vseeno, kaj bo s Slovenijo". Ponuditi nameravajo nove ideje in ljudi, zagotovil je tudi, da nimajo nobenih povezav z LDS ali kakršnokoli drugo stranko.

Mediaspeed

V Cerarjevi ekipi so namreč po poročanju nekaterih medijev tudi nekdanji člani LDS. A je Cerar v oddaji Epilog zagotovil, da bo to, da ponujajo nekaj novega, zelo očitno, ko bodo ljudje videli, kdo vse je z njimi. "Imamo zelo različne profile državljanov, ki jih druži to, da nam ni vseeno, kaj bo s Slovenijo," je dodal.

V bodoči stranki so po Cerarjevih besedah tako ljudje iz akademskih krogov, strokovnjaki iz različnih inštitutov, podjetniki, kot tudi posamezniki, ki so "že kdaj bili v kakšni stranki, a so to takšni, ki doslej niso bili tako kompromitirani in lahko prispevajo k boljšemu življenju jutri v Sloveniji".

Zatrdil je tudi, da je sporočil državnemu zboru, da ne bo več svetovalec v parlamentu za ustavna vprašanja, saj da za takšno vlogo ni več kredibilen. Ob tem je še spomnil, da tudi ni šel na sredin posvet k predsedniku republike Borutu Pahorju glede rokov za predčasne volitve. Po njegovem mnenju namreč ne bi bilo prav, da bi v tem trenutku nastopal kot pravni strokovnjak.