Slovenija

Dela na pokopališču odnesla štiri člane

Gabrijel Toplak
29. 4. 2014, 20.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Preureditev pokopališča med krajani povzroča precej negodovanja, saj so prepričani, da so se del lotili prehitro, končna podoba pa da je neestetska. Rakičanci so sredi aprila ostali brez sveta krajevne skupnosti (KS). Četverica od skupaj sedmih članov sveta, ki so bili izvoljeni na rednih lokalnih volitvah v letu 2010, je podala namreč odstopne izjave, kar pomeni, da je svet nesklepčen.

Tadej Buzeti

O svojem odstopu je spregovoril nekdanji član sveta Štefan Rajnar. »Odločitev predsednika Silva Jakoba glede preureditve pokopališča je bila prenagljena in napačna. Povod za moj odstop pa je bila izključno njegova odločitev za dela na rakičanskem pokopališču in nič drugega,« je za enega izmed pomurskih medijev dejalRajnar. Jakob naj bi mu celo povedal, da je po telefonu govoril z dvema članoma KS, ki sta se strinjala s presaditvijo dreves, o ostali preureditvi pokopališča pa nista bila seznanjena. Na vprašanje, zakaj je dal odstraniti tlakovce v dolžini okrog 30 metrov v vrednosti 800 evrov, Rajnar ni dobil odgovora.

Politično nagajanje pred lokalnimi volitvami?

Za tlakovce sta bila zainteresirana Nogometni klub Rakičan in KS pri načrtovanju novega vodnjaka za potrebe pokopališča. »Jakob mi je samo rekel, da je stanje takšno, kakršno je, in da ima moč odločanja, ker je predsednik. Na podlagi tega sem se odločil, da ne želim več delati v KS pod njegovim vodstvom,« razlaga Rajnar, ki pravi, da je preureditev pokopališča med tamkajšnjimi krajani povzročila precej negodovanja. »Vaščani mi pravijo, da dela ne bi bila potrebna, lotili smo se jih prehitro, in da končna podoba daje neestetsko podobo. Kar je res. Ljudje bi lahko sami odločili, ali bomo šli v tako razgradnjo pokopališča ali ne,« razlaga Rajnar in obenem zanika Jakobove navedbe, da mu je z odstopom želel le politično nagajati pred bližajočimi se lokalnimi volitvami. »Nisem v nobeni stranki, niti naklonjen kakšni politični opciji. Izvajam dela in naloge, ki si jih zadamo v krajevni skupnosti za dobrobit Rakičana,« zaključuje Rajnar.