Slovenija

Revoz predvidoma maja s proizvodnimi linijami za novega twinga

STA/M.J.
27. 4. 2014, 09.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V novomeškem Revozu, kjer se pripravljajo na začetek izdelovanja novega modela twinga, nameravajo do konca leta v proizvodnji zaposliti 70 delavcev za nedoločen čas in približno 200 delavcev za določen čas. Predvidoma v začetku maja pa nameravajo uradno odpreti nove proizvodne linije za izdelavo twinga, so povedali za STA.

Po Revozovih podatkih je celotna naložba v projekt proizvodnje novih modelov znamk Renault in Smart vredna 450 milijonov evrov, država pa je zanjo predvidela skupaj 22,5 milijona evrov subvencij, ki jo bodo v Revozu v prihodnjih letih prejemali na podlagi predloženih dokazil.

Pri izdelavi novega twinga bo udeleženo precej slovenskega znanja, približno 30 odstotkov njegovih vgrajenih delov pa bo izdelanih v Sloveniji. Z njegovo proizvodnjo bodo začeli v drugi polovici leta, ko bodo znane tudi cene, sicer pa novi model twinga na trg prihaja sedem let po svojem zadnjem predhodniku.

Naslednika twinga oz. model novega twinga so sicer prvič predstavili na ženevskem avtomobilskem sejmu v začetku marca, priprave na njegovo izdelavo pa v Novem mestu potekajo od leta 2012, so še navedli v Revozu.

Po znanih podatkih bodo novi Renaultov model sprva izdelovali v izmeni in pol, kasneje pa načrtujejo prehod na dve izmeni. Tako twinga kot novi Renaultov model bodo izdelovali istočasno, model smart pa bodo začeli izdelovati nekoliko kasneje. V primerjavi z lani v Revozu letos pričakujejo povečanje proizvodnje.

Po podatkih družbe Renault Nissan Slovenija bo novi twingo na voljo v dveh motornih inačicah in s tremi paketi opreme. Med drugim naj bi ga odlikoval najboljši obračalni krog v njegovem razredu.

Ob njegovi predstavitvi v Ženevi je drugi mož Renaulta Thierry Bollore izrazil pričakovanje, da bo uspešen kot njegov predhodnik, ki so ga prodali v več kot dveh milijonih primerkov.